Anders kycklinggratäng med grönpeppar och dragon

Serverar: 3 portioner

Tid: 45 minuter

En riktigt lyckad variant jag drog ihop i kväll, smakerna passar bra ihop.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk gorgonzola
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 msk mortlad torkad grönpeppar
  • 1 msk torkad dragon
  • ½ tsk socker
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt
  • 3-4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader och bryn filéerna så de får fin färg och lägg över i en form.
    2. Blanda ihop crème fraichen med övriga tillbehör och låt små sjuda i ca 5 minuter och smaka av. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills den känns klar. Man kan täcka över med folie efter halva tiden.
    3. Serveras med fördel pressad potatis eller hasselback.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kekke46 20 mars 2011

    Härlig och god gratäng. Kommer absolut att göra den igen. Tack för receptet. 5 poäng från oss här

    monicadanell 27 mars 2011

    Härlig och kanon god gratäng kommer att göra om den igen 5 poäng från oss monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben