Anisskorpor

Brödkryddorna anis och fänkål ger de här skorporna en annorlunda smak, där även mandel och jordnötter ingår. De är perfekta att bjuda på efter middagen.

Ingredienser

  • 1 tsk hel anis
  • 1 tsk hel fänkål
  • ½ dl sötmandel, ca 30 g
  • ½ dl salta jordnötter, ca 35 g
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 5½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk hjorthornsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Stöt anis och fänkål fint i en mortel. Hacka sötmandel och jordnötter.
    2. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver.
    3. Blanda ner stött anis och fänkål, mandel- och jordnötshacket, mjölblandningen samt hjorthornsalt i äggvispet.
    4. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Dela degen i tre bitar. Forma degbitarna till ca 40 cm långa längder.
    5. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Grädda längderna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler. Sänk ugnsvärmen till 75 grader.
    6. Skär de tre längderna på snedden i 20 bitar var, ca 2 cm breda. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar. Torka skorporna i ugnen ca 2 timmar tills de är torra. Låt dem kallna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben