Anjovistorsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smaskens

Ingredienser

  • 400 gr torsk
  • 150 gr purjolök
  • 1 burk anjovisfilè 80 gram
  • 2 dl riven ost
  • 2,5 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela fisken i 6-8 bitar. Skal och skiva purjon fint lägg sedan i en smord ugnsform. Lägg fisken på purjon och fördela anjovisfiléerna ovanpå. Blanda anjovisspadet med osten, grädden och kryddorna. Häll blandningen över fisken. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 225 grader.
    2. Serveras med kokt potatis. Tomat med lökhack är gott till.

    Kommentarer (1)

    sikaal 2 februari 2010

    Helt okey vardagsmat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben