Annas kalaskakor
Serverar:
60 portioner
Kakor med mandelmassa och en smak av citron
Ingredienser
200 g smör
1½ dl florsocker
50 g mandelmassa
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av 1/2 citron
3½ dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
½ dl socker
Instruktioner
Ugn 175 grader
Rör samman smör och socker. Blanda ner resten av ingredienserna. Forma degen till två rullar, låt dem stå kallt.
Pensla rullarna med uppvispat ägg och rulla dem i socker. Skär dem i ½ cm tjocka skivor.
Lägg dem på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
Kakorna går att frysa.
Liknande recept
Kalaskaka
4
50 min
8-10
3
Kalaskaka med mocka
18-20
Stinas kalaskakor
50
Kalaskaka
Citronkaka med äpplen.
Festlig marängkaka med rabarber
4
1
7
Marängkalaskaka
40 min
8-10
Glutenfria kalaskakor
1 h
60
Apelsinglaserad kalaskaka
45 min
20
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!