Annas Kasutera

Tid: 1 timme 5 minuter

Detta är min version av den japanska efterrätten Kasutera. Den skiljer sig lite smått från originalet genom att den är mer kompakt, men jättegod! Påminner mycket om sockerkaka.

Ingredienser

  • 7 ägg, rumstemperatur
  • 3 dl socker
  • 4 msk mjölk
  • 3 msk honung
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 C. 2. Vispa ägg med elvisp, lägg till socker i 3 omgångar under 10 minuter. 3. Vispa mjölk och honung i separat skål och hetta sedan försiktigt upp tills honungen smält. 4. Häll i mjölksmeten i äggsmeten och rör om. 5. Blanda de torra ingredienserna i separat skål. Häll sedan blandningen i smeten och rör om. 6. Ta fram en sockerkaksform, 2 liter. Smöra och häll i ströbröd. 7. Ställ i ugnen och låt stå i 10 minuter, innan du sänker värmen till 160 C. Den ska sedan stå i 30 minuter. 8. Ta ut kakan ur ugnen och vänd ner på en tallrik. Låt stå tills den svalnat.
    2. Ät och njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben