Annebodakaka

Serverar: 1 portioner

Den här kakan är utmärkt om man råkat samla på sig många äggvitor. Den smakar så gott och doftar så trevligt när den kommer ur ugnen. Den kan faktiskt användas som efterrättskaka tillsammans med frukt. Och den kan skäras i skivor, som torkas sakta i ugnen till spröda, läckra skorpor!

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 125 g oskalad, mald mandel
  • Drygt 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 7 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker. Tillsätt mald mandel, mjöl och bakpulver. Vispa vitorna och vänd ned dem i den ganska smuliga smeten, som nu blir jämn och fin - men rör inte för mycket!
    2. Smörj och bröa en 1½-litersform och häll smeten i den. Grädda i 175° ca 45 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben