Min dotter som är 16 år har gjort den här kladdkakan, och den är helt undebart god. Servera den med vispad grädde och garnera med physalis eller jordgubbar mmmm......
Ingredienser
100 g smör
Marabou Mintkrokant ca 3 rader av en 200 grams chokladkaka
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Instruktioner
- Smält chokladen i vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
- Häll i smör och den smälta nötkrokanten. Häll smeten i en smord och bröad pajform.
- Grädda i 175 grader i ca18- 20 min beroende på hur stor pajformen är. Servera med grädde, pajen är godast kall.
(Jag tror att det går att smälta chokladen med smöret på svag värme, men har ej testat det än.)
Liknande recept
Kommentarer (3)
Jättesmarrig kladdkaka som jag gjorde idag. Chokladen smälte jag i smöret, gick hur bra som helst.
Hej, ja har gjort denna läckra kladdkaka, men ändrade lite på i receptet då de finns nöt allergiker, Ja gjrde helt enligt receptet men bytte ut Marabou mintkrokant mot 10 st After Eight som ja la i den smälta smöret. Kakan blev så god! Alla tyckte om den och skall ha den på min dotters 14 års födelsedag. Mvh Annica
Denna kaka är jätte god. Har gjort den fler gånger.