Ansjoviscrostini

Enkelt och gott ! Mixa ansjovis och färkost, krydda, och bred på ugnsrostad baguette.

Ingredienser

  • 2 minibaguetter
  • 1 ½ -2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Ansjoviskräm
  • 1 liten burk ansjovisfiléer, ca 50 g
  • 250 g Arla köket Kesella kvarg
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk finskuren gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Skär baguetterna i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll på olja och krydda med salt och peppar.
    3. Rosta brödskivorna i mitten av ugnen tills de är gyllenbruna, 6-7 min.
    4. Häll av ansjovisen och spara spadet. Mixa ansjovis och kvarg. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar. Vänd i gräslök och fördela ansjoviskrämen på brödskivorna.
    5. Garnera med fint skuren gräslök.

    Kommentarer (1)

    maadalen 13 april 2009

    Väldigt enkla och göra och gästerna uppskattade dem mycket. Perfekt tilltugg till fördrinken - de kommer jag göra om.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben