Ansjovisgratäng

Det här är en snabbvariant på klassisk "Janssons Frestelse" där du använder kokt potatis. Om du inte gillar ansjovis går det att byta ut den mot bacon eller kassler. Strimla och fräs den då i en stekpanna tillsammans med löken.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 kokta potatisar
  • 1 burk, 125 g, 12-15 ansjovisfiléer
  • 4 msk dill
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skiva löken tunt och stek den i lite smör utan att den tar färg.
    3. Skiva de kokta potatisarna. Varva lök, potatis, ansjovis och dill. Slå över grädden och ansjovisspadet.
    4. Gratinera i ugn ca 15 minuter.
    5. Tips: Det här är en snabbvariant på en klassisk Janssons Frestelse där du använder kokt potatis. Om du inte gillar ansjovis går det att byta ut den mot bacon eller kassler. Strimla och fräs den då i en stekpanna tillsammans med löken.

    Kommentarer (1)

    wickis57 7 april 2012

    Jättebra om man har brådis (jättegod)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben