Ansjovispaj med champinjon och purjo passar bra i smått format.
Ingredienser
150 g smör
3-3½ dl vetemjöl
1-2 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
100 g purjolök
150 g champinjoner
1 burk ansjovis, 125 g
2 dl riven ost
3 ägg
2½ dl mjölk
Smör
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och saltet och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i 6 små ugnsfasta formar. Nagga med gaffel och ställ formarna i kylen ca 30 minuter.
- Strimla purjolöken och skiva champinjonerna.
Fräs purjolöken i lite smör tills den mjuknar. Fräs champinjonerna tills de vätskat av sig och vätskan kokat bort.
- Fördela purjolöken och champinjonerna i pajskalet. Lägg på ansjovisfiléer i ett kryss över de frästa grönsakerna. Täck med riven ost.
- Vispa ihop mjölk och ägg till en äggstanning. Salta och peppra. Häll blandningen i pajformarna.
- Grädda i ca 20 minuter.
Kommentarer (0)