Ansjovistartaletter

Serverar: 6 portioner

Ansjovispaj med champinjon och purjo passar bra i smått format.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3-3½ dl vetemjöl
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 100 g purjolök
  • 150 g champinjoner
  • 1 burk ansjovis, 125 g
  • 2 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och saltet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i 6 små ugnsfasta formar. Nagga med gaffel och ställ formarna i kylen ca 30 minuter.
    3. Strimla purjolöken och skiva champinjonerna. Fräs purjolöken i lite smör tills den mjuknar. Fräs champinjonerna tills de vätskat av sig och vätskan kokat bort.
    4. Fördela purjolöken och champinjonerna i pajskalet. Lägg på ansjovisfiléer i ett kryss över de frästa grönsakerna. Täck med riven ost.
    5. Vispa ihop mjölk och ägg till en äggstanning. Salta och peppra. Häll blandningen i pajformarna.
    6. Grädda i ca 20 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben