Apelsincantuccini

Serverar: 50 portioner

Tvillingen till biscotti även lite som skorpor.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl ljust muscovado råsocker
  • 2 msk cointreau eller grand marnier
  • Rivet skal av en apelsin
  • 2 msk smör
  • 2 ägg
  • 200 g skalad mandel
  • Instruktioner

    1. Lägg de torra ingredienserna i en skål. Blanda i likör, apelsinskal, matfett och ägg och rör samman till en deg. Arbeta in mandeln.
    2. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Dela degen i 2 delar som formas till rullar, ca 3 cm i diameter, på mjölat bakbord.
    3. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter. Skär i 1,5 cm breda bitar.
    4. Lägg tillbaka bitarna på plåten och täck med ett bakplåtspapper.
    5. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben