Fräsch och vass som den här kakan är så glömmer man snabbt allt smör den innehåller.
Ingredienser
Apelsinchiliröran
2 apelsiner
ca 3 cm röd chilifrukt
2 tsk vaniljsocker
1 msk smör
2 tsk potatismjöl
Vatten
Kakan
2 ägg
100 g smör
3 dl strösocker
2 ½ dl mjöl
Instruktioner
- Tvätta apelsinerna. Riv av skalen med ett rivjärn. Koka skalen ca 2 minuter i lite vatten i en stekpanna. Häll av vattnet. Tillsätt en msk smör. Fräs ett par minuter.
- Pressa under tiden apelsinerna och finhacka chilin. Häll juicen över skalen i pannan, tillsätt vaniljsockret och chilihacket. Koka 5-10 minuter. Rör sedan ner potatismjölet och koka upp igen. Ställ åt sidan.
- Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen och sockret i en skål tills det är pösigt och tjockt. Smält smöret och rör ner det i äggblandningen. Rör ner mjöl och salt och sist apelsinkrämen.
- Häll över i formen och grädda 30-35 minuter.
- Pröva gärna med att variera chilimängden tills ni hittar en nivå som passar er.
Kommentarer (0)