Apelsinchilikladdkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Fräsch och vass som den här kakan är så glömmer man snabbt allt smör den innehåller.

Ingredienser

  • Apelsinchiliröran
  • 2 apelsiner
  • ca 3 cm röd chilifrukt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk smör
  • 2 tsk potatismjöl
  • Vatten
  • Kakan
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Tvätta apelsinerna. Riv av skalen med ett rivjärn. Koka skalen ca 2 minuter i lite vatten i en stekpanna. Häll av vattnet. Tillsätt en msk smör. Fräs ett par minuter.
    2. Pressa under tiden apelsinerna och finhacka chilin. Häll juicen över skalen i pannan, tillsätt vaniljsockret och chilihacket. Koka 5-10 minuter. Rör sedan ner potatismjölet och koka upp igen. Ställ åt sidan.
    3. Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen och sockret i en skål tills det är pösigt och tjockt. Smält smöret och rör ner det i äggblandningen. Rör ner mjöl och salt och sist apelsinkrämen.
    4. Häll över i formen och grädda 30-35 minuter.
    5. Pröva gärna med att variera chilimängden tills ni hittar en nivå som passar er.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben