Apelsinchokladmuffins

Mycket goda chokladmuffins med smak av apelsin.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 6 msk kakao
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2-3 dl frysta hallon
  • 2 msk apelsinjuice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Skär upp smöret och lägg i en bunke (så hinner det bli lite varmare än kylskåpskallt). Häll på strösockret.
    3. Smörj en muffinspanna som rymmer 12 stora muffins eller ta fram stora muffinsformar.
    4. Hacka chokladen. Vispa smör och socker till en jämn smet, använd elvisp (som du kan använda genom hela receptet där det står vispa). Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet. Vispa ner vaniljsocker och bakpulver. Vispa ner kakao. Vispa ner apelsinjuice.
    5. Vispa sist ner vetemjöl och mjölk samtidigt. Vispa till en jämn smet.
    6. Rör sedan med en sked ner den hackade chokladen och frusna hallon.
    7. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter.
    8. Om du använder muffinspanna: Låt stå i formarna tills de svalnat så de är ljumna. Ta sedan försiktigt ur dem ur formarna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben