Apelsinchokladrutor

Serverar: 24 portioner

55 kalorier per styck Riktiga små godbitar som passar att servera till kaffe efter maten.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl sötningsmedel
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • ½ dl pressad apelsinsaft
  • 1 dl lättmjölk
  • 50 g smält smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Vispa ägg och sötningsmedel poröst. Tillsätt apelsinskal, saft, smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten.
    3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm. Strö över kokos.
    4. Grädda kakan strax under mitten av ugnen tills smeten stelnat, ca 20 minuter.
    5. Låt kakan svalna något och skär den sedan i 5x5 cm rutor.

    Kommentarer (1)

    bikbok 6 mars 2011

    Tack för flera fina recept :) 5* /bikbok

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben