55 kalorier per styck
Riktiga små godbitar som passar att servera till kaffe efter maten.
Ingredienser
2 ägg
1 ½ dl sötningsmedel
Rivet skal av 1 apelsin
½ dl pressad apelsinsaft
1 dl lättmjölk
50 g smält smör
2 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
2 msk kokosflingor
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Vispa ägg och sötningsmedel poröst. Tillsätt apelsinskal, saft, smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm. Strö över kokos.
- Grädda kakan strax under mitten av ugnen tills smeten stelnat, ca 20 minuter.
- Låt kakan svalna något och skär den sedan i 5x5 cm rutor.
Kommentarer (1)
Tack för flera fina recept :) 5* /bikbok