Apelsinchokladtårta

Serverar: 12 portioner

Tårta som går snabbt att göra och är dessutom väldigt god!

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 2-3 rivna bittermandlar
  • 3 ägg (skilj gulor och vitor)
  • 1/2 dl nypressad apelsinsaft
  • 50 g blockchoklad
  • 1 påse (50 g) kanderade apelsinskivor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 º. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt bittermandel och äggulor och rör massan porös. Vispa vitorna och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter). Grädda på mittersta falsen i ugnen ca 30 minuter. Häll apelsinsaften över den nygräddade kakan, låt den svalna och stjälp upp den. Smält chokladen och glasera kakan. Garnera med apelsinskivor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben