Apelsinglaserad kalaskaka

Serverar: 20 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl finrivet pumpakött
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 apelsin,finrivet skal
  • 200 g philadelphia-ost
  • Garnering
  • Pumpakärnor(finns att köpa på påse)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen och sockret poröst i en rymlig bunke.
    2. Blanda ner pumpaköttet och oljan. Blanda vetemjölet och de torra ingredienserna till kakan i en skål.
    3. Vänd varsamt ner i äggvispet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna,ca 40x40 cm.
    4. Grädda kakan i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna
    5. Glasyr: Rör ihop matfettet och florsockret till en fluffig smet. Blanda ner apelsinskalet och philadelphia-osten.
    6. Bre blandningen över den avsvalnade kakan. Strö gärna över pumpakärnor vid servering.

    Liknande recept

    4
    50 min
    8-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben