Apelsinhjärtekaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 50 minuter

Detta är ett gammalt beprövat recept som bakas i hjärteform.

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tesked bakpulver
  • Rivet skal och saft av 1 apelsin
  • Glasyr
  • 2 msk kakao
  • 3 msk florsocker
  • Några droppar vatten
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en hjärteform.
    2. Rör fett och socker mycket poröst. Sätt till äggen ett i sänder.
    3. Blanda däreftet ner saft och skal från apelsinen. Rör sedan ner mjölet siktat tillsammans med bakpulvret. grädda i 175 gr ugn.
    4. Bred chokladglasyr över och strö över litet mandelflarn.

    Kommentarer (1)

    irko 10 februari 2009

    Mums! Min man älskar kakor med apelsin och choklad. Tack för receptet Margit! Hoppas du tycker att det är ok att jag laddat upp ett foto på din kaka, om inte du gillar det så ta bara bort det! Kram Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben