Serverar: 10-12 portioner
Detta är ett gammalt beprövat recept som bakas i hjärteform.
Ingredienser
75 gram smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1½ tesked bakpulver
Rivet skal och saft av 1 apelsin
Glasyr
2 msk kakao
3 msk florsocker
Några droppar vatten
Flagad mandel
Instruktioner
- Smörj och bröa en hjärteform.
- Rör fett och socker mycket poröst. Sätt till äggen ett i sänder.
- Blanda däreftet ner saft och skal från apelsinen.
Rör sedan ner mjölet siktat tillsammans med
bakpulvret. grädda i 175 gr ugn.
- Bred chokladglasyr över och strö över litet mandelflarn.
Kommentarer (1)
Mums! Min man älskar kakor med apelsin och choklad. Tack för receptet Margit! Hoppas du tycker att det är ok att jag laddat upp ett foto på din kaka, om inte du gillar det så ta bara bort det! Kram Inger