Apelsinkakor med havregryn

Tid: 50 minuter

Knapriga småkakor med enkel utbakning, doppad i choklad.

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 2½ dl socker
  • 1 ägg
  • Rivet skal av en apelsin
  • ½ msk pressad apelsinsaft
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3½ dl havregryn
  • ca 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör matfettet och sockret poröst med maskin, elvisp eller för hand. Tillsätt ägget under omrörning. Rör i apelsinskalet och - saften.
    3. Blanda samman mjölet, bakpulvret och havregrynet. Rör ner blandningen i smeten.
    4. Rulla ut till smala pinnar, ca 6 cm långa. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper, inte för tätt. Kakorna flyter ut under gräddningen.
    5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter.
    6. Låt kakorna svalna på plåten några minuter innan du flyttar över dem på galler.
    7. Dela chokladen i bitar. Lägg dem i en skål. Smält dem i vattenbad eller på högsta effekt 2-3 minuter i mikron. Doppa ena änden på kakorna i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper. Förvara dem svalt tills chokladen stelnat

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (1)

    emaxen 27 januari 2012

    Tack för ett superlyckat recept. Hackade chokladen i kakorna istället för att doppa halva kakan. Dessa blev jättegoda och knapriga så jag kommer göra dessa fast med olika smaker. Full pott i poäng. Kram emxen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben