Knapriga småkakor med enkel utbakning, doppad i choklad.
Ingredienser
100 g margarin eller smör
2½ dl socker
1 ägg
Rivet skal av en apelsin
½ msk pressad apelsinsaft
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3½ dl havregryn
ca 100 g blockchoklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör matfettet och sockret poröst med maskin, elvisp eller för hand. Tillsätt ägget under omrörning.
Rör i apelsinskalet och - saften.
Blanda samman mjölet, bakpulvret och havregrynet. Rör ner blandningen i smeten.
Rulla ut till smala pinnar, ca 6 cm långa. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper, inte för tätt. Kakorna flyter ut under gräddningen.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten några minuter innan du flyttar över dem på galler.
Dela chokladen i bitar. Lägg dem i en skål. Smält dem i vattenbad eller på högsta effekt 2-3 minuter i mikron. Doppa ena änden på kakorna i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper. Förvara dem svalt tills chokladen stelnat
Tack för ett superlyckat recept.
Hackade chokladen i kakorna istället för att doppa halva kakan.
Dessa blev jättegoda och knapriga så jag kommer göra dessa fast med olika smaker.
Full pott i poäng.
Kram emxen
Tack för ett superlyckat recept. Hackade chokladen i kakorna istället för att doppa halva kakan. Dessa blev jättegoda och knapriga så jag kommer göra dessa fast med olika smaker. Full pott i poäng. Kram emxen