Apelsinkokospluppar

Serverar: 35 portioner

Tid: 30 minuter

Små kokoskakor med härlig friskhet av apelsin. Kul att göra till julen ihop med barn som gillar att hjälpa till med att doppa och klicka ut.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 2 ägg
  • 200 g kokosflingor (5-6 dl)
  • 1 apelsin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 75 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret. Rör ihop ägg och farinsocker. Blanda i kokosflingor och smöret, låt smeten svälla i ca 15 minuter. Klicka ut med 1 tesked på en plåt med bakplåtspapper i ca 35 klickar, som kan stå tätt 7x6 är lagom. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna lite och lätta från pappret, och låt svalna helt på plåten. Finriv skalet på apelsinen och pressa ut saften. Blanda florsocker apelsinskalet och 1 msk apelsinsaft och låt svälla ett tag. Smält chokladen i en djup tallrik placerad över kokande vatten. Häll i 2 msk apelsinsaft och rör om till chokladsmeten blir jämn. Doppa botten på kokosplupparna i chokladen och ställ tillbaka på bakplåten. Droppa lite florsockerglasyr på toppen och låt rinna ner. Sätt att kallna i kylen minst 1 timme.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben