Apelsinkycklingspett

Serverar: 4 portioner

Utsökta fräscha kycklingspett med smak av apelsin och lite hetta från sambal oelek. De passar till ris eller nudlar eller på en buffé. De går bra att frysa och är mycket uppskattade.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 4 st grillspett av trä
  • Marinad
  • 1 st apelsin
  • 3 msk citronolivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1,5 tsk salt
  • Till servering
  • Nudlar med salladslök
  • Gul paprika
  • Instruktioner

    1. Riv det yttersta på apelsinen med ett rivjärn eller ett zestjärn. Pressa apelsinen och blanda skal och saft med övriga ingredienser till marinaden i en plastpåse.
    2. Skär kycklingfiléerna i långa, 2 cm breda, strimlor. Lägg ner dem i marinaden och låt marinera 30 min–1 timme.
    3. Sätt ugnen på 225 °. Trä upp kycklingbitarna på spett och lägg dem på en plåt. Ugnsstek kycklingspetten i övre delen av ugnen 8–10 min. Servera med tillbehör.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben