Apelsinlamm

Serverar: 8 portioner

Grytor är perfekt bjudmat. Lätt att laga och lätt att servera.

Ingredienser

  • 1,2 kg grytbitar eller urbenad lammstek
  • Arla Köket smör- & rapsolja
  • 4 msk kalvfond
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1/2 msk stött eller malen koriander
  • 1 1/2 krm cayennepeppar
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 6 salladslökar
  • 1 stor apelsin
  • 300 g sugar snaps
  • Till servering
  • 3 dl Arla mezeyoghurt
  • Couscous
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem i smör-&rapsolja i omgångar. Lägg över i en gryta. Häll på fond, vatten, honung och kryddor. Låt sjuda under lock 20-30 min. Pröva med en sticka om köttet är klart. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, rör ner det i grytan och låt koka upp. Skiva salladslöken. Riv skalet från halva apelsinen. Skala sedan apelsinen med kniv så att allt det vita går bort och skär ut hinnfria klyftor. Blanda ner salladslök och sugar snaps i grytan och låt koka 1 min. Tillsätt apelsinskal och klyftor och låt allt bli genomvarmt. Servera med yoghurt och couscous. Garnera med färsk koriander.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben