Apelsinmuffins med vit choklad och kokos

Nu är dom bakade och dom blev riktigt goda med en härlig smak av apelsin. Har tagit bort florsockret från toppingen, blev alldeles tillräckligt sött med den vita chokladen.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rivet skal och saft från 1 apelsin
  • 2½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Topping
  • ½ dl grädde
  • 100 g vit choklad
  • Garnering
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt smöret, apelsinkskal och -saft, mjöl och bakpulver
    3. Fördela i muffinsformar, grädda i ca 15 minuter. Låt dem kallna på ett galler.
    4. Koka upp grädden och rör ner chokladen. Rör tills krämen har blivit lite tjock flytande.
    5. Bred glasyren på muffinsen och strö över lite kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cecilialindblad 13 januari 2011

    till hur många muffins är receptet???????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben