Apelsinrevbensspjäll

Det här en av rätterna som varje julafton ställs fram på bordet hos mig. Självklart kan man njuta av denna rätt även under andra tider på året men apelsin i kombination med revbensspjäll .. ja för mig är det jul.

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll
  • Marinad
  • Saften av 2 apelsiner
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden & pensla revbensspjället runtom. Låt det ligga & dra några timmar i en plastpåse.
    2. Lägg det i en ugnspanna, skåra ytan & stek det i 175 grader i 1-1½ timme beroende på tjocklek. Ös med marinaden under tiden.
    3. Skär spjället i skivor & servera det sedan varmt eller kallt, garnerat med apelsinklyftor.

    Kommentarer (1)

    miramamman 14 september 2009

    Alltså detta brukar jag också göra, inte bara till jul det är det absolut godaste maträtten i världen. 5 räcker inte i betyg. jummi. De är helt underbara när de kommer ur ugnen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben