Det här en av rätterna som varje julafton ställs fram på bordet hos mig.
Självklart kan man njuta av denna rätt även under andra tider på året men apelsin i kombination med revbensspjäll .. ja för mig är det jul.
Ingredienser
1 kg revbensspjäll
Marinad
Saften av 2 apelsiner
3 msk kinesisk soja
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
2 krm peppar
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till marinaden & pensla revbensspjället runtom.
Låt det ligga & dra några timmar i en plastpåse.
- Lägg det i en ugnspanna, skåra ytan & stek det i 175 grader i 1-1½ timme beroende på tjocklek.
Ös med marinaden under tiden.
- Skär spjället i skivor & servera det sedan varmt eller kallt, garnerat med apelsinklyftor.
Kommentarer (1)
Alltså detta brukar jag också göra, inte bara till jul det är det absolut godaste maträtten i världen. 5 räcker inte i betyg. jummi. De är helt underbara när de kommer ur ugnen.