Apelsinspätta

Serverar: 4 portioner

Spättfiléer är jättegott tillsammans med apelsin.

Ingredienser

  • 600 g spättfiléer
  • Saften av 2 apelsiner
  • 1 dl fiskbuljong, vatten + tärning
  • 4 tomater
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk smulad rosmarin
  • 1/2 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Skålla, skala och tärna tomaterna. Fräs dem hastigt i lite matfett i en kastrull. Tillsätt pressad apelsinsaft och låt det koka ihop några minuter.
    2. Sila såsen och häll den i en låg vid kastrull. Tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, salt, peppar, rosmarin och socker. Låt det koka upp.
    3. Skölj spättfiléerna och låt dem rinna av. Rulla ihop dem och fäst eventuellt med tandpetare. Lägg ner dem i såsen och låt allt puttra ca 5-10 minuter. Smaka av såsen.
    4. Garnera med hinnfria apelsinklyftor och rosmarin. Bjud sockerärtor, kokt potatis och tomatklyftor till.

    Kommentarer (1)

    Gul13 9 januari 2009

    Detta var inget som gick hem i vår familj tyvärr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben