Spättfiléer är jättegott tillsammans med apelsin.
Ingredienser
600 g spättfiléer
Saften av 2 apelsiner
1 dl fiskbuljong, vatten + tärning
4 tomater
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk smulad rosmarin
1/2 tsk socker
Instruktioner
- Skålla, skala och tärna tomaterna. Fräs dem hastigt i lite matfett i en kastrull. Tillsätt pressad apelsinsaft och låt det koka ihop några minuter.
- Sila såsen och häll den i en låg vid kastrull. Tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, salt, peppar, rosmarin och socker. Låt det koka upp.
- Skölj spättfiléerna och låt dem rinna av. Rulla ihop dem och fäst eventuellt med tandpetare. Lägg ner dem i såsen och låt allt puttra ca 5-10 minuter. Smaka av såsen.
- Garnera med hinnfria apelsinklyftor och rosmarin. Bjud sockerärtor, kokt potatis och tomatklyftor till.
Kommentarer (1)
Detta var inget som gick hem i vår familj tyvärr.