Den här apelsintarten med mandelsmak är lika vacker som god.
Ingredienser
Tartedeg
2,5 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 msk strösocker
1 äggula
Fyllning
200 g mandelmassa
2 ägg
1 äggvita
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av två apelsiner
Garnering
2 apelsiner
Instruktioner
- Börja med tartedegen. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare.
- Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en låg pajform, ca 25 cm i diameter.
- Gör fyllningen: Riv mandelmassan på ett rivjärn.
- Tillsätt äggen och äggvitan, ett i taget, i mandelmasserivet.
- Blanda potatismjöl och bakpulver noga. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det rivna apelsinskalet. Häll smeten i tarteskalet.
- Grädda apelsintarten på galler längst ner i ugnen ca 20 minuter. Låt det svalna.
- Gör garneringen. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Garnera tarten med klyftorna.
Kommentarer (0)