Apelsintarte

Serverar: 10 portioner

Den här apelsintarten med mandelsmak är lika vacker som god.

Ingredienser

  • Tartedeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av två apelsiner
  • Garnering
  • 2 apelsiner
  • Instruktioner

    1. Börja med tartedegen. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare.
    2. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en låg pajform, ca 25 cm i diameter.
    3. Gör fyllningen: Riv mandelmassan på ett rivjärn.
    4. Tillsätt äggen och äggvitan, ett i taget, i mandelmasserivet.
    5. Blanda potatismjöl och bakpulver noga. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det rivna apelsinskalet. Häll smeten i tarteskalet.
    6. Grädda apelsintarten på galler längst ner i ugnen ca 20 minuter. Låt det svalna.
    7. Gör garneringen. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Garnera tarten med klyftorna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben