Riktiga godsaker till kaffet på maten, eller som konfekt. Inte svåra att göra, men lite pyssliga. Blir det över tryffelsmet kan den rullas till kulor eller stelna och skäras i bitar, för att sedan pudras med kakao till tryfflar.
Ingredienser
200 g mandelmassa
1 stor äggvita
Apelsintryffel
1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
50 g smör
Finrivet skal av 1 apelsin
2 msk citruslikör
Ca 200 g mörk blockchoklad till glasering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mandelmassan med äggvita i matberedare. Klicka ca 35 mycket små rundlar ungefär som en tiokrona på plåt med bakplåtspapper.
Grädda 8–10 min mitt i ugnen.
- Koka upp grädden och ta från värmen. Hacka chokladen och blanda ner i grädden. Rör tills den smält. Låt svalna till 35 grader. Rör ner smör, apelsinskal och likör. Låt kallna.
- Klicka ut tryffeln på bottnarna innan den stelnar. Ställ dem i kylen innan du ska doppa dem i choklad.
- Smält chokladen över vattenbad och doppa överdelen. Låt kallna. Förvara i kylskåp eller frys fram till serveringen.
Kommentarer (0)