Apelsintryffelbiskvier

Serverar: 35 portioner

Riktiga godsaker till kaffet på maten, eller som konfekt. Inte svåra att göra, men lite pyssliga. Blir det över tryffelsmet kan den rullas till kulor eller stelna och skäras i bitar, för att sedan pudras med kakao till tryfflar.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 stor äggvita
  • Apelsintryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • 2 msk citruslikör
  • Ca 200 g mörk blockchoklad till glasering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mandelmassan med äggvita i matberedare. Klicka ca 35 mycket små rundlar ungefär som en tiokrona på plåt med bakplåtspapper. Grädda 8–10 min mitt i ugnen.
    3. Koka upp grädden och ta från värmen. Hacka chokladen och blanda ner i grädden. Rör tills den smält. Låt svalna till 35 grader. Rör ner smör, apelsinskal och likör. Låt kallna.
    4. Klicka ut tryffeln på bottnarna innan den stelnar. Ställ dem i kylen innan du ska doppa dem i choklad.
    5. Smält chokladen över vattenbad och doppa över­delen. Låt kallna. Förvara i kylskåp eller frys fram till serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben