Apelsintryffelrulltårta

Mycket god!

Ingredienser

  • Fyllning
  • 225 g mörk blockchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk vit sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • (1 msk apelsinlikör)
  • Kaka
  • 3 ägg
  • 1¾ dl florsocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk brun farin (att rulla kakan i)
  • Till servering
  • 4 dl vispgrädde
  • Skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    Fyllning: smält chokladen tillsammans med grädden i en kastrull eller mikrougn. Rör blandningen slät. tillsätt sirapen, vaniljsockret och apelsinlikören. Låt kallna i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Kakan: Vispa äggen och florsockret ljust. Rör ner potatismjölet, vetemjölet, kakaon och bakpulvret, så att det blandas ordentligt. Gör en form, ca 25 x 30 cm, av bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö farinet på ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp kakan där. Ta bort det använda bakplåtspappret. Om det är svårt, pensla med kallt vatten så släpper pappret. Bred fyllningen på den avsvalnade kakan och rulla ihop den till en rulltårta. Lägg kakan i kylen en stund. Skär den i skivor och servera med lättvispad grädde. Garnera med rivet apelsinskal.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben