Aprikos-melon-mousse

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 25 minuter

En frusen mousse med fin aprikos- och melonsmak. Vad kan vara mer läskande och uppfriskande en varm sommardag?

Ingredienser

  • 1 burk aprikoshalvor, 420 g
  • 1/2 honungsmelon, 250 - 300 g
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • Skal och saft av 1 apelsin
  • Garnering
  • Aprikoser eller melonskivor
  • Instruktioner

    1. Låt aprikoserna rinna av väl. Skala melonen och ta bort kärnorna. Skär den i mindre bitar. Mosa aprikoser och melonbitar i matberedare eller mixer.
    2. Koka upp vatten och socker och låt det koka till en tjock sockerlag, ca 15 minuter. Låt den svalna. Vispa grädden och blanda ned florsockret. Blanda fruktpurén och sockerlagen. Tillsätt apelsinskal och -saft. Blanda ned grädden.
    3. Häll moussen i portionsskålar eller en ringformad bakform och frys den i 3 - 4 timmar.
    4. Låt moussen tina 1/2 - 1 timme före serveringen. Garnera med aprikoser eller tunna melonskivor och servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben