Aprikoschutney

Ingredienser

  • 0,5 kilo torkade aprikoser
  • ca 1 liter vatten
  • 1 stor gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk salt
  • 1 dl socker
  • några hela pepparkorn
  • Instruktioner

    Blötlägg de torkade aprikoserna över natten. Häll på mer vatten om det skulle behövas. Häll av nästan allt vatten (spara ca 1dl) och lägg aprikoserna i en stor gryta och koka upp. Låt koka ca 10 minuter på svag värme och lägg sedan i övriga ingredienser. Koka sakta i 45 minuter. Chutneyn håller sig några månader om man lägger den i noga rengjorda, sterila burkar som förvaras i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben