Aprikosfudge

Serverar: 36 portioner

Sött och gott

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl Kelda Vispa lätt mellangrädde
  • 50 g hackade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Smöra eller lägg bakplåtspapper en form, ca 20 cm i fyrkant. Skär smöret i tärningar. Blanda råsocker, strösocker, smör och grädde i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme och rör med en trägaffel tills sockret har lösts upp och smöret smält. Koka upp. Täck med lock och låt koka 3 min.
    2. Lyft av locket och låt koka tills temperaturen stigit till 116° eller gör ett mjukt kulprov (häll några droppar av massan i ett glas kallt vatten och prova att forma dem till en mjuk kula). Sänk genast ned kastrullen i kallt vatten och rör sedan kraftigt med en trägaffel tills massan blir tjock, krämig och ljus i färgen. Rör ner aprikoserna. Häll massan i formen och låt stå tills den nästan kallnat.
    3. Skär fyrkantiga bitar med lätt oljad kniv och låt stelna. Dela fudgen i bitar. Förvara på sval plats i lufttät förpackning mellan lager av bakplåtspapper

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben