En underbar kaka som räcker till många :)
Ingredienser
Mördeg
Ca 5 dl mjöl
½ dl socker
225 g smör
1 stor äggula
Smuldeg
2 dl mjöl
½ dl socker
50 g smör
Fyllning
4 dl kokmarsankräm
500 g kesella
500 g färska aprikoser/persikor eller väl avrunna konserverade
75 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
1 msk citronsaft
½ dl potatismjöl
Instruktioner
- Ugn: 200 grader.
Mördeg:
Hacka ihop ingredienserna och låt vila svalt en timme
- Fyllning:
Gör marsankrämen enligt förpackningen.
- Låt kesella rinna av i ett kaffefilter i 1 timme.
- Dela aprikoserna.
- Kavla ut degen och lägg i en smord långpanna 35x20 cm.
- Rör smör och socker pösigt, tillsätt gulorna en i taget.
- Blanda citronsaft, marsankräm, potatismjöl och kesella i äggsmeten.
- Vispa vitorna och vänd ner försiktigt.
- Bred smeten på mördegen och tryck i aprikoser eller persikor
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
- Smuldeg:
Blanda ingredienserna och strö över kakan.
- Grädda mitt i ugnen i ytterligare 25 minuter.
Kommentarer (0)