Aprikos/Persikorutor

En underbar kaka som räcker till många :)

Ingredienser

  • Mördeg
  • Ca 5 dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 225 g smör
  • 1 stor äggula
  • Smuldeg
  • 2 dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 4 dl kokmarsankräm
  • 500 g kesella
  • 500 g färska aprikoser/persikor eller väl avrunna konserverade
  • 75 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader. Mördeg: Hacka ihop ingredienserna och låt vila svalt en timme
    2. Fyllning: Gör marsankrämen enligt förpackningen.
    3. Låt kesella rinna av i ett kaffefilter i 1 timme.
    4. Dela aprikoserna.
    5. Kavla ut degen och lägg i en smord långpanna 35x20 cm.
    6. Rör smör och socker pösigt, tillsätt gulorna en i taget.
    7. Blanda citronsaft, marsankräm, potatismjöl och kesella i äggsmeten.
    8. Vispa vitorna och vänd ner försiktigt.
    9. Bred smeten på mördegen och tryck i aprikoser eller persikor
    10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
    11. Smuldeg: Blanda ingredienserna och strö över kakan.
    12. Grädda mitt i ugnen i ytterligare 25 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben