Här gäller det att kavla tunt. Kakorna kräver lite pyssel men resultatet blir en elegant godbit med aprikosfyllning och en garnering med god smak av honung och apelsin.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
½ dl florsocker
½ krm mald anis
100 g smör eller margarin
Fyllning
½ dl aprikosmarmelad
Glasyr
½ dl flytande honung
2 msk strösocker
½ dl saft av pressad apelsin
Tillbehör
Kakmått i form av en stjärna
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, kokos, florsocker, anis och matfett skuret i bitar. Använd matberedare eller elvisp. Arbeta samman allt till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 15 minuter.
- Kavla ut degen till en tunn platta. Ta med ett kakmått ut 50 kakor. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 6 minuter. Låt dem svalna.
- Lägg samman kakorna två och två med lite aprikosmarmelad mellan. Gör glasyren: Blanda honung och socker i en kastrull. Låt blandningen koka cirka 2 minuter.
- Häll i apelsinsaften. Låt allt koka ihop till en sirapsliknande konsistens, cirka 10 minuter. Bred glasyren på kakorna. Glasyren stelnar på ett par minuter.
Kommentarer (0)