Aprikosstjärnor

Serverar: 25 portioner

Här gäller det att kavla tunt. Kakorna kräver lite pyssel men resultatet blir en elegant godbit med aprikosfyllning och en garnering med god smak av honung och apelsin.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl florsocker
  • ½ krm mald anis
  • 100 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • ½ dl aprikosmarmelad
  • Glasyr
  • ½ dl flytande honung
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl saft av pressad apelsin
  • Tillbehör
  • Kakmått i form av en stjärna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, kokos, florsocker, anis och matfett skuret i bitar. Använd matberedare eller elvisp. Arbeta samman allt till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 15 minuter.
    2. Kavla ut degen till en tunn platta. Ta med ett kakmått ut 50 kakor. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 6 minuter. Låt dem svalna.
    3. Lägg samman kakorna två och två med lite aprikosmarmelad mellan. Gör glasyren: Blanda honung och socker i en kastrull. Låt blandningen koka cirka 2 minuter.
    4. Häll i apelsinsaften. Låt allt koka ihop till en sirapsliknande konsistens, cirka 10 minuter. Bred glasyren på kakorna. Glasyren stelnar på ett par minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben