Arbogafisk

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 50 minuter

Ursprungligen ett recept för torskblock men hokifiléer funkar precis lika bra.

Ingredienser

  • 400 g torskfiléer
  • 2 gula lökar
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Lägg torsken i en ugnssäker form, salta och peppra den. Fisk klarar ganska mycket salt så snåla inte. Skiva löken och fördelat den över fisken. Häll över de krossade tomaterna och sedan grädden.
    3. Stoppa in den i ugnen ca 40 minuter tills fisken är vit och fast i konsistensen. Det kan se ut som att tomaterna och grädden skär sig och att det blir grynigt, men det är fullt normalt .
    4. Servera med kokt potatis och t.ex. ärtor eller haricots verts.

    Kommentarer (1)

    flabban 30 september 2008

    Jättegott, även om det inte såg så aptitligt ut. Nästa gång gratinerar jag med riven ost över. Tack för ett bra recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben