Ardennersallad

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Lyxig, god, ja, alldeles, alldeles underbar!

Ingredienser

  • 200 g chevré
  • 300 g ruccola
  • 2 romansallad
  • 1 schalottenlök, stor
  • 250 g körsbärstomater
  • 50 g pinjenötter (alt. flagad mandel för allergiska)
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 300 g bresaolaskinka (alt. bergsskinka/prosciutto/serrano)
  • Instruktioner

    Smula chevréosten på ett fat. Skölj och rensa salladen, riv romansalladen. Skär tomaterna i halvor. Finhacka schalottenlöken. Blanda salladen i ett stort salladsfat/skål. Strö över skinkan riven i strimlor, sedan tomater, schalottenlök och chevréosten. Strö över pinjenötterna. Drissla över balsamvinäger och olivoljan. Smaka av med salt, peppar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben