Armenisk kungasoppa

Serverar: 5 portioner

God annorlunda soppa, med lite syrlig smak.

Ingredienser

  • 500 g Rådjursfärs; finmalen
  • 1 ½ dl kokt ris
  • ½ dl hackad lök
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 l hönsbuljong
  • 3 ägg
  • Saften av 2 citroner
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, ris, lök och persilja till en jämn smet. Salta och peppra efter smak. Forma smeten till hasselnötsstora kulor. (Det blir många!) Lägg försiktigt kulorna i hönsbuljongen, som bara ska småsjuda!
    2. Pochera dem tills de är klara. Låt dem sedan simma i buljongen i ytterligare 10-15 minuter. Vispa upp äggen i en soppskål, vispa ner citronsaften och ca 1 1/2 dl av den varma soppan.
    3. Ta av kastrullen från värmen och häll den långsamt under ständig vispning ner i soppskålen. Det går lättare om man först tar upp köttkulorna och håller dem varma. Lägg sedan ner dem. Soppan får inte kokas efter att äggen hällts i. Servera varm med ett gott bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben