Aroniagelé

Tid: 1 timme

Gelé gjord på ett ganska okänt bär ,fullt av antioxidanter.

Ingredienser

  • 1 l aroniabär
  • 2 dl vatten
  • Saft från ½ citron
  • 3 dl socker
  • 1 liten bit ingefära
  • 1/5 flaska certo
  • Instruktioner

    Koka upp bären, som måste ha varit frusna, tillsammans med vattnet och ingefäran. Låt koka till bären skrumpnat. Sila av bären. Låt saften,socker och citronsaften koka upp. Rör så sockret löst sig. Tillsätt 1/5 flaska certo och låt koka några minuter. Skumma, häll upp på varma burkar och sätt på lock.

    Kommentarer (3)

    parac 9 september 2011

    Hej i vilken affär hitta Du Certo? jag har testad FRUKTPEKTIN men det funkar inte

    nymoen 14 september 2011

    certo finns i de flesta matvarubutikerna jag köpte mitt på hemköp,det finns både pulver och flytande.lycka till

    swirre 3 oktober 2014

    Efter samtal med Pektinföretaget fick jag klart för mig varför detta inte ville stelna. Det är för lite socker i receptet! Till 1 liter avrunnen saft ska man ha 1,2-1,3 kg socker. Det blir dubbelt än vad som står i detta recept. Jag har mätt och vägt. Efter korrigering och omkok stelnade det äntligen! Mycket god gelé!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben