Aroniamarmelad

Smakrik marmelad på det alldeles för lite använda aroniabäret. Om bären är plockade innan frost går det utmärkt att lägga dem i frysen över natten.

Ingredienser

  • 1½ l frostnupna aroniabär
  • 4 äpplen
  • 3 dl vatten
  • 6 dl syltsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 msk rom
  • Instruktioner

    1. Koka aroniabären och de skalade, klyftade äpplena i vattnet ca 20 minuter. Mixa dem till en nästan slät massa. Tillsätt socker och vaniljsocker, blanda och låt koka ytterligare några minuter. Rör ner rom eller romessens.
    2. Häll upp på rena varma burkar. Marmeladen har god hållbarhet i kylen, men kan också frysas.

    Kommentarer (1)

    sikaal 23 oktober 2014

    Nu har jag kokt aroniamarmelad i tre versioner, dock inte recepets! ;-) (Jag har ingen rom hemma) Jag har gjort "naturell", med citron och med cognac, alla tre är mycket goda. Personligen gillar jag nog cognacversionen mest. Småbarnen är tvärt om och dottern är neutral. Ett jättebra och enkelt recept! /Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben