Aroniasås

Serverar: 4-6 portioner

Aronia är en spännande smak. Jättegod till glass eller paj, låt fantasin göra sitt när du smakat den.

Ingredienser

  • 1 liter aroniabär
  • 2½ dl vatten
  • 2-3 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Låt bären ligga i frysen 1 dygn före användning, då försvinner den beska smaken.
    2. Skölj och rensa bären. Lägg dom i en kastrull och slå på vattnet. Tillsätt sockret och koka bären i ca 5 minuter. Skumma av om det bildas skum. Red sedan av såsen med potatismjölet. Låt svalna.

    Kommentarer (2)

    sundagrepp 22 september 2009

    Jag har precis kommit i kontakt med dessa fantastiska aroniabär. Ska prova receptet. Jag använder dem när jag gör rawfoodgröt av bovete. Mixa dem tillsammans med blötlagd bovetesen strö på lite nötter eller pumpakärnor eller vad som finns. Jättegott! karin

    mafia 28 september 2009

    Jag gjorde såsen lite tjockare och använde den till pannacotta och det blev riktigt gott. Det är synd att så få har upptäckt aroniabären.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben