Arrakslängd

Serverar: 8-10 portioner

Jättegod kaffekaka!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 msk vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 äggula
  • 1 msk socker
  • 2 msk arrak eller punsch
  • Garnering
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk arrak eller punsch
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen så de blir porösa. Tillsätt sockret och fortsätt vispningen tills allt är en porös massa. Rör ner vattnet.
    2. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och sikta ner det i smeten. Fyll den i smord och mjölad form och grädda i ganska svag värme (175-200 grader) i ca 40 min.
    3. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
    4. Fyllning: Blanda alla ingredienserna utom arraken i en kastrull och låt det sjuda och tjockna under omrörning. Smaka av den kalla krämen med arrak eller punsch.
    5. Dela kakan i 3 bottnar och bred på krämen. Glasera den och garnera med frukt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben