Arraksrutor

Chokladruta med arrakssmörkräm och blockchoklad, himmelskt gott.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3,75 dl mjöl
  • 1½ tsk vaniljpulver
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 225 g smält margarin
  • 2½ dl kokande vatten
  • Kräm
  • 225 g mjukt margarin
  • ½ paket florsocker
  • 2 äggulor
  • Ett par droppar arrak
  • Garnering
  • 200 g smält blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao, rör ner i äggsmeten. Rör till sist ner det smälta margarinet och det varma vattnet.
    2. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Låt kakan kallna. Gör smörkrämen under tiden, bred på kakan när den har kallnat. Nu kan du stoppa plåten i frysen (om du har plats), när du brer på chokladen stelnar den snabbare om smörkrämen är kall. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tova-Clara 11 januari 2008

    Det receptet hade jag glömt bort. Dom är jättegoda.

    anisko 28 mars 2009

    Jättegoda kakor! Äntligen ett recept som man kan följa till punkt och pricka och det blir suveränt fina och goda kakor. Jag gjorde mina kakor med SMÖR och det blir nog godast. Vill man ha en utpräglad arrakssmak på krämen får man nog ta mer än "ett par droppar" arrak. Jag tog ca 5 droppar - lagom arrakssmak. Jag hade bara ljus blockchoklad hemma men det blev bra. Tack för ett välskrivet och gott kakrecept! Skickar med min bild.

    eva_jonte 4 september 2009

    mkt goda kakor!! lite jobbiga att göra. Då chokladkakan lossnade på vissa ställen när jag la på smörkrämen. men den var supergod :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben