Chokladruta med arrakssmörkräm och blockchoklad, himmelskt gott.
Ingredienser
3 ägg
2½ dl socker
3,75 dl mjöl
1½ tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
3 msk kakao
225 g smält margarin
2½ dl kokande vatten
Kräm
225 g mjukt margarin
½ paket florsocker
2 äggulor
Ett par droppar arrak
Garnering
200 g smält blockchoklad
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao, rör ner i äggsmeten.
Rör till sist ner det smälta margarinet och det varma vattnet.
- Grädda i 175 grader i ca 20 min. Låt kakan kallna.
Gör smörkrämen under tiden, bred på kakan när den har kallnat. Nu kan du stoppa plåten i frysen (om du har plats), när du brer på chokladen stelnar den snabbare om smörkrämen är kall. Skär i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Det receptet hade jag glömt bort. Dom är jättegoda.
Jättegoda kakor! Äntligen ett recept som man kan följa till punkt och pricka och det blir suveränt fina och goda kakor. Jag gjorde mina kakor med SMÖR och det blir nog godast. Vill man ha en utpräglad arrakssmak på krämen får man nog ta mer än "ett par droppar" arrak. Jag tog ca 5 droppar - lagom arrakssmak. Jag hade bara ljus blockchoklad hemma men det blev bra. Tack för ett välskrivet och gott kakrecept! Skickar med min bild.
mkt goda kakor!! lite jobbiga att göra. Då chokladkakan lossnade på vissa ställen när jag la på smörkrämen. men den var supergod :-)