Arraksstänger

Serverar: 30 portioner

Fantastiskt goda och populära kakor. Inte så konstigt, punsch, choklad och nötter smakar jättegott tillsammans!

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 150 g nötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk grädde
  • 1/2 msk arraksarom
  • Fyllning
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 1/2 msk smör
  • 1 msk vispgrädde
  • Garnering
  • 75 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. Mal nötterna och arbeta raskt ihop alla ingredienserna till en deg.
    3. Rulla ut degen till knappt fingertjocka längder. Skär längderna till ca 5 cm långa kakor.
    4. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda dem mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt kakorna kallna
    5. Bryt sönder chokladen till fyllningen och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn. Koka upp smör och grädde. Vispa ner det i den smälta chokladen under kraftig vispning. Låt tryffelsmeten svalna men den ska fortfarande vara bredbar. Måste vispas länge!
    6. Bred krämen på hälften av kakorna och tryck fast resten av kakorna ovanpå. Låt krämen stelna.
    7. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen till garneringen. Doppa ändarna på kakorna i chokladen. Lägg kakorna på smörpapper tills chokladen har stelnat.

    Kommentarer (1)

    Simon94 26 april 2009

    Det stod inte vad det skulle vara för temperatur i ugnen så jag satte 200 grader, och det blev bra. Familjen gillade kakorna, men chokladen stelnade aldrig helt så kakorna blev kladdiga i ändarna. Det var goda kakor så de får en fyra i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben