Aubergine-gratäng

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk eller tillbehör.

Ingredienser

  • 2-3 auberginer, beroende på storlek
  • 1 dl Fontana Kreta olivolja
  • 1 pkt Fontana Halloumi
  • 1 dl Alfez paprika och pinjenötdip
  • 50 g Fontana Kashkaval
  • Salt efter behag
  • Svartpeppar efter behag
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Halstra dem lätt på båda sidor i en grillpanna med litet olivolja i. Lägg de halstrade auberginskivorna i en olivoljesmord ugnsfast form, litet om lott. Bred därefter på dippen jämt.
    2. Skär halloumin i skivor, cirka en halv centimeter tjocka. Fördela dem över auberginen i formen. Salta och peppra försiktigt (tänk på att dippen är tämligen kryddstark).
    3. Riv därefter 50 g av den grekiska hårdosten och strö den överst i formen. Sätt in rätten i 225 graders värme och låt stå 20-25 minuter. Den skall få fin färg och vara helt genomvarm. Servera gärna med en enkel sallad, eller helt enkelt med ett gott bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben