Auberginepuré

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Denna rätt görs med fördel under grillsäsongen, eftersom grillade auberginer blir allra godast genom en lite rökigare smak. Tillsätt saften från en citron för att hålla köttet ljust.

Ingredienser

  • 4 mellanstora auberginer
  • Saften från ½ citron
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Gör hål i äggplantorna (cirka 10 per planta). Lägg dem på grillen eller i ugnen och låt dem bli alldeles svarta utanpå och mjuka inuti. Blanda olivolja, saften från citron, vitlök och peppar i en stor skål och ställ åt sidan. När äggplantorna känns klara (nästan förkolnade på utsidan) skala dem och tärna fruktköttet och blanda det med dressingen. Tillsätt en msk turkisk youghurt om du vill. Smaka av med salt och peppar. Ursäkta bilden men det stod ett glas framför.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben