Auberginesauté

Serverar: 4-6 portioner

Gör gärna sautén 1-2 dagar i förväg. Den blir bara godare om den får mogna i smaken.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1½ tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1-2 paprikor, gärna i olika färger
  • 3 tomater
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl grovhackad dill
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i knappt 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olja. Stek dem guldgula på medelstark värme i en stekpanna under lock ca 3 minuter per sida. Salta och låt rinna av på hushållspapper.
    2. Skala och skiva löken. Kärna ur och hacka paprikan. Skiva tomaterna. Fräs grönsakerna var för sig i olivolja.
    3. Varva aubergine, lök, paprika, tomat och dill i en ugnssäker form. Ringla över vattnet och tillaga mitt i ugnen 5-8 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben