Gör gärna sautén 1-2 dagar i förväg. Den blir bara godare om den får mogna i smaken.
Ingredienser
2 auberginer
2 msk raps- eller olivolja
1½ tsk salt
1 gul lök
1-2 paprikor, gärna i olika färger
3 tomater
2 msk olivolja
½ dl grovhackad dill
3 msk vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i knappt 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olja. Stek dem guldgula på medelstark värme i en stekpanna under lock ca 3 minuter per sida. Salta och låt rinna av på hushållspapper.
- Skala och skiva löken. Kärna ur och hacka paprikan. Skiva tomaterna. Fräs grönsakerna var för sig i olivolja.
- Varva aubergine, lök, paprika, tomat och dill i en ugnssäker form. Ringla över vattnet och tillaga mitt i ugnen 5-8 minuter.
Kommentarer (0)