Aubergine/tomat/valnötsröra

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Grundreceptet kommer från DN och kan passa en LCHF:are. Röran serverades till frikadeller som kokats i såsen/röran. För att få upp fetthalten kan man vara frikostlig med olivoljan. Hela satsen inkl blomkål ger ca 50 gram kolhydrater.

Ingredienser

  • 65 gram valnötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten aubergine
  • 1 + 1 msk olivolja
  • 1 burk hela små cocktaitomater (400 g)
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm + 1 krm svartpeppar
  • 200 g blomkål
  • Örtkrydda t ex timjan, basilika el dyligt
  • Till servering
  • minst 1 dl grovriven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Rosta valnötterna i torr stekpanna.
    2. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala skär aubergine i små bitar.
    3. Fräs vitlök och aubergine i olivolja i några minuter. Tillsätt tomater och koka upp.
    4. Grovhacka valnötterna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
    5. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Stek hastigt i olivolja i het stekpanna, salta och peppra.
    6. Servera med blomkålen och riven ost.
    7. Kommentar: Blomkålen blev jättegod, mycket bättre än kokt i vatten. Jag hackade nötterna, och de fösvann nästen i såsen - man kanske skulle tagit hela nötter???

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben