Aubergine/tomat/valnötsröra
Grundreceptet kommer från DN och kan passa en LCHF:are. Röran serverades till frikadeller som kokats i såsen/röran. För att få upp fetthalten kan man vara frikostlig med olivoljan.
Hela satsen inkl blomkål ger ca 50 gram kolhydrater.
Ingredienser
65 gram valnötter
3 vitlöksklyftor
1 liten aubergine
1 + 1 msk olivolja
1 burk hela små cocktaitomater (400 g)
1 ½ tsk salt
1 krm + 1 krm svartpeppar
200 g blomkål
Örtkrydda t ex timjan, basilika el dyligt
Till servering
minst 1 dl grovriven lagrad ost
Instruktioner
- Rosta valnötterna i torr stekpanna.
- Skala och skiva vitlöken tunt. Skala skär aubergine i små bitar.
- Fräs vitlök och aubergine i olivolja i några minuter. Tillsätt tomater och koka upp.
- Grovhacka valnötterna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj och dela blomkålen i små buketter. Stek hastigt i olivolja i het stekpanna, salta och peppra.
- Servera med blomkålen och riven ost.
- Kommentar: Blomkålen blev jättegod, mycket bättre än kokt i vatten. Jag hackade nötterna, och de fösvann nästen i såsen - man kanske skulle tagit hela nötter???
Kommentarer (0)