Augustigryta

Serverar: 4 portioner

Allt-i-ett-gryta. Mycket god och uppskattad

Ingredienser

  • 400-500 g falukorv
  • 500 g Späda morötter
  • 1 purjolök
  • 0,5 gullök
  • 3-4 dl strimlad vitkål
  • 2 burkar krossade tomater
  • 10 skalade potatis av fast sort
  • 8-10 dl grönsaksbuljong från tärning
  • Salt
  • Peppar
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    Skiva potatisen. Skala och skiva morötterna, skölj och dela övriga grönsaker i mindre bitar. Tag bort skinnet på korven och skär den i skivor. Varva potatis, morötter, lök, kål och korv i en gryta. Slå på buljongen och de krossade tomaterna låt koka på svag värme tills grönsakerna är färdigkokta men fortfarande har spänst kvar. Lägg i vitkålen först när övriga ingredienser kokat i 10 minuter. Salta och peppra försiktigt och krydda gärna med mycket färska eller torkade kryddor, gärna olika sorter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben