Avocadobulgur med räktzatziki

Serverar: 4 portioner

Räktzatzikin kan också användas som fyllning i picknick-mackan, till pastasallad eller i bakpotatis. Eller till kokt potatis och stekt fisk.

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl hönsbuljong (fond + vatten)
  • 2 avocador
  • 50 g ruccolasallad
  • Räktzatziki
  • 150-200 g skalade räkor
  • ½ gurka
  • 2-2 ½ dl grekisk matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur i buljongen enligt förpackningens anvisning.
    2. Dela, kärna ur och tärna avocadon. Grovhacka salladen. Blanda bulgur, avocado och sallad.
    3. Grovhacka räkorna. Riv gurkan och krama ur vattnet. Blanda yoghurt med räkor och gurka. Smaksätt med finhackad eller pressad vitlök, salt och peppar.
    4. Servera bulgur med räktzatziki och gärna lite gröna bönor och en citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben