Avocadobulgur med räktzatziki
Räktzatzikin kan också användas som fyllning i picknick-mackan, till pastasallad eller i bakpotatis. Eller till kokt potatis och stekt fisk.
Ingredienser
3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong (fond + vatten)
2 avocador
50 g ruccolasallad
Räktzatziki
150-200 g skalade räkor
½ gurka
2-2 ½ dl grekisk matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Koka bulgur i buljongen enligt förpackningens anvisning.
- Dela, kärna ur och tärna avocadon. Grovhacka salladen.
Blanda bulgur, avocado och sallad.
- Grovhacka räkorna. Riv gurkan och krama ur vattnet. Blanda yoghurt med räkor och gurka. Smaksätt med finhackad eller pressad vitlök, salt och peppar.
- Servera bulgur med räktzatziki och gärna lite gröna bönor och en citronklyfta.
Liknande recept
Kommentarer (0)