Avokado-apelsinsallad.

Serverar: 4 portioner

Här lite ovanligare sallad.

Ingredienser

  • 1-2 sorters bladsallad
  • 2 mogna avokador
  • 1 msk citronsaft
  • ½ kryddmått nymalen svartpeppar
  • ½ kryddmått salt
  • 1-2 apelsiner
  • 300 g mozzarellabollar eller en bägare Valio17 % osttärningar
  • Ett par stänk balsamicovinäger och olivolja
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka salladsbladen. Klyv avokadon och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet med en stor sked och skär det i små kuber eller skivor. Häll citronsaft över avokadobitarna så att de inte mörknar i färgen. Strö över peppar och salt. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär bort hinnorna från klyftorna. Lägg upp ingredienserna på ett lågt salladsfat. Om du använder mozzarella, låt den rinna av . Lägg osten ovanpå salladen. (Strö också litet svartpeppar och en nypa salt över mozzarellan.) Stänk balsamicovinäger och olivolja över salladen för serveringen.
    2. Servera som förrättssallad med batong eller rostat bröd.
    3. Tips: Servera Pesto-gräddfilsås till salladen:rör ner 2 msk färdig pestosås och 1 tsk citronsaft i en burk gräddfil.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben