Avokadochokladkaka

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

En kladdig, underbar chokladkaka med avokado istället för smör.

Ingredienser

  • ½ avokado
  • 1 äggvita
  • 2 färska dadlar
  • 2 msk riven kokos
  • 2 msk hasselnötsmjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ msk stevia strö
  • 1 krm vaniljpulver
  • 10 g hackad choklad (jag använder ljus)
  • 1 msk pistagenötter (hela eller hackade)
  • Instruktioner

    1. Mosa en halv avokado tillsammans med dadlarna. Blanda i äggvitan och de resterande ingredienserna. Smöra och bröa en liten 12-centimeters spingform med riven kokos och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader under ca 10-12 minuter tills du fått önskad konsistens (jag gillar den kladdig).
    2. http://bakasockerfritt.blogg.se/

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben