Azoriska camarao

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En stark räkrätt som jag lärde mig att göra på Azorerna för några år sedan. Receptet fick jag av en krögare, Jaime, i Villa Franca.

Ingredienser

  • 1 kg jätteräkor med eller utan skal
  • 2 vitlökar
  • 2 gula lökar
  • 1 dl olja
  • 1-2 msk sambal oelek
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    Hacka vitlök och den ena gula löken. Hetta upp en del av oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs vitlök och den hackade gula löken utan att det tar färg. Är räkorna kokta lägg i dem så de blir varma, är de gråa och råa ska de fräsas tills de blir rosa. Rör i sambal oelek efter smak. Späd med mer olja så det blir lite sås. Tag pannan från plattan och låt stå någon minut, red av med en äggula. Efter att äggulan rörts i kan man inte koka upp allt igen! Skiva den andra löken och lägg i pannan strax före servering. Servera med baguette och extra sambal oelek som var och en kan krydda med.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben